Kroatië EK 2021 trainingsjack ode aan het voetbalshirt

Kroatië trainingsjack EK 2021

Kroatië EK 2021 trainingsjack ode aan het voetbalshirt

Het eerste item uit de Nike Euro 2021 collectie is deze week uitgebracht, namelijk het nieuwste Kroatië trainingsjack! De nieuwe Nike EK collectie zou door het Amerikaanse sportmerk al in maart gelanceerd worden. Echter omdat er door de gevolgen van het coronavirus momenteel niet gevoetbald wordt, was dit tot nader order uitgesteld. Tot vandaag dus! Vrijwel geen één sportmerk lanceert momenteel nieuwe voetbalshirts of trainingspakken. Op echt grote lanceringen zullen we moeten wachten tot er weer echt gevoetbald wordt. Wij zijn al blij dat we hier het nieuwe Kroatië trainingsjack kunnen bespreken.

Het Kroatië anthem jack | Een knipoog naar het EK 2021 voetbalshirt

We hebben het hier overigens niet over het trainingsjack van het Kroatië trainingspak, maar het zogenaamde anthem trainingsjack. Zoals het woord ‘’anthem’’ al zegt, is dit het Kroatië trainingsjack dat de spelers van het nationale voetbalelftal dragen bij het uit volle borst meezingen met het volkslied van ‘’Vatreni’’ (de  bijnaam van het Kroatische voetbalelftal). Het volkslied van het land dat de WK finale van 2018 verloor heet ‘’ Lijepa Naša domovino (‘Ons mooie vaderland’).’’ Het anthem jack wordt ook gedragen tijdens de gang van de kleedkamer naar het veld. Traditioneel verraadt het design van het trainingsjack ook deels het design van het Kroatië voetbalshirt. Daarnaast is het jack in stijl van de kleuren van het tenue van de Kroaten, misschien wel één van de meest iconische tenues wereldwijd. De voetbalshirts van het Kroatische voetbalelftal worden natuurlijk gekenmerkt door de all-over print van vakken, welke lijken op de structuur van een schaakboord. Dit zogenaamde checkerboard design zien we ook terug op het midden van het nieuwe Kroatië trainingsjack 2020-2021. Hier bevindt zich een band met rode en witte vakjes in verschillende breedtes. Qua design heeft het trainingsjack het zogenaamde I96 template van Nike. Dit is het template dat Nike voor alle trainingsjacks van voetbalclubs en landen dit seizoen gebruikt. Dit seizoen is de brede band onder de borst één van de kenmerken van dit template. Het trainingsjack is verder geheel rood en bevat een hoge hals en strakke mouwen. Op de borst mogen de logo’s van Nike en de Kroatische bond natuurlijk niet ontbreken. De Nike trainingsjacks bestaan voor 100% uit polyester en vallen perfect om het lichaam! Een mooi detail is overigens nog het lipje in de kleuren van de Kroatische vlag aan de rechterkant van het jack. Wij zijn fan!

Kroatië EK 2021 trainingsjack bestellen

Een officiële lancering betekent vaak ook dat je het product direct kunt bestellen. Dat is in het geval van het Kroatië EK 2021 trainingsjack niet anders. Deze jacks bestel je direct via onze shop. De prijs van het trainingsjack is voor kinderen € 69,95 en voor volwassenen € 89,95. Check daar ook het vette retro trainingsjack van COPA!

Bestel je Kroatië trainingsjack in onze Kroatië winkel!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *