Clan de Banlieue trainingspak

Clan de Banlieue trainingspak

Clan de Banlieue trainingspak

In de categorie voetbalfashion hebben we vandaag weer een super dik merk met vette pakken in het assortiment, het Clan de Banlieue trainingspak! Voordat we ingaan waarom we fan zijn van de trainingspakken van het merk, behoeft eerst de filosofie van het merk wat aandacht. Het merk is een uitkomst van het creatieve brein van oprichters en Rotterdammers Sinan Karaca en Richard Lopes Mendes. De naam van het merk is een pakkende, gezien de filosofie van het merk. Het modemerk haalt namelijk inspiratie uit de Franse buitenwijken.

De roots

De banlieues in Frankrijk zijn de bakermat voor het Franse voetbal. Veel Franse topspelers kennen hun roots in de Franse buitenwijken en met name die rondom Parijs. Één van die talenten die zijn roots kent in een banlieue is Kylian Mbappé. De rappe aanvaller groeide op aan de rand van de troosteloze omgeving van de Bondy en leerde bij AS Bondy zijn eerste balletje trappen. Inmiddels staat de sterspeler groot op een flatgebouw aan de rand van de stad. Op de flat staat de toepasselijke tekst: ‘’Ville des Possibles.’’ Het verhaal is bekend, Mbappé heeft zich vanuit de banlieue ontwikkeld tot één van ’s werelds beste voetballers. Het troosteloze karakter van de Franse buitenwijken wordt overigens ook versterkt door het rauwe randje dat de wijken met zich meenemen. Dagelijks komen de banlieues negatief in het nieuws door rellen, de hoge mate van werkloosheid en veel jongeren die op het slechte pad raken. Het moge duidelijk zijn dat voetbal één van de enige lichtpuntjes is voor de jeugd in de Franse buitenwijken. Die hoop wordt bevestigd door het feit dat meer dan 1/3e van de voetballers op het hoogste niveau in Frankrijk de roots een banlieue is.

Streetwear ten top!

Het talent in combinatie van de mentaliteit in de Franse buitenwijken (Liberté, égalité, fraternité) vormt de inspiratie voor het in Rotterdam gestichte merk Clan de Banlieue! Dit komt ook tot uiting in het strakke design van het Clan de Banlieue trainingspak. De pakken van het merk stralen streetwear, jeugdigheid, vrijheid, gelijkheid en broederschap uit! Het is dan ook niet gek dat we al een paar bekende voetballers in de Clan de Banlieue trainingspakken hebben zien lopen, zoals Royston Drenthe en Tonny Vilhena. De pakken van het streetwear merk bestaan doorgaans uit een crew neck sweater, anorak hoodie of vest en een strakke trainingsbroek. Deze items zijn gemaakt van een super zacht katoen, waardoor de pakken perfect zijn om in je vrije tijd te dragen en om in te chillen! De sweatbroeken van het merk bevatten veelal een taping aan de zijkanten, waarin de branding van het fashionmerk verwerkt is. Zoals ieder merk vinden er bijna maandelijks updates in het assortiment plaats en zijn de pakken ook nog eens in verschillende kleurencombinaties beschikbaar, zowel voor volwassenen als voor kinderen!

Collabs!

Grote merken hebben collabs en Clan de Banlieue dus ook! Voor de voetballers onder ons is dit overigens een gave samenwerking, namelijk met het merk Robey Sportswear. Dat merk kennen we natuurlijk van de Sparta Rotterdam en Willem II voetbalshirts. Van beide clubs is het van Rotterdamse voetbalmerk namelijk de kledingsponsor.  Het resultaat van de collab tussen beide partijen is een vette! De Robey X Clan de Banlieue collectie bevat namelijk gave trainingspakken, t-shirts en trainingsjacks. Clan de Banlieue en Robey hebben zelfs een special edition Sparta voetbalshirt gelanceerd!

Dat onze woorden niet gelogen zijn, moet je zelf ervaren! Check het overzicht van Clan de Banlieue trainingspakken direct. Deze bestel je al vanaf € 100,-. Directe levering!

Bron afbeeldingen: Instagram Clan de Banlieue

Share this post