Het Cruyff trainingspak, de verpersoonlijking…

Cruyff trainingspak

Het Cruyff trainingspak, de verpersoonlijking…

Ben je op zoek naar een stijlvol en classy trainingspak of sweatpak? Dan is het Cruyff trainingspak zeker een aanrader. Nee we hebben het hier niet over het trainingspak dat Johan Cruyff droeg bij Ajax, Barcelona, Feyenoord het Nederlands Elftal of de Amerikaanse clubs waar Nederlands beste voetballer ooit gespeeld heeft. We hebben het hier over het merk Cruyff (Classics), het merk dat de verpersoonlijking is van de elegante speelstijl van nummer 14. Voordat we ingaan op de stijl van de verschillende trainingspakken van Cruyff, vertellen we eerst wat meer over de ontstaansgeschiedenis van het merk. Luister en huiver!

De historie

Aan het einde van zijn periode bij Barcelona (1973-1978) begon Johan Cruijff zijn eigen merk. De sportkledingbranche was tot dan toe wat oubollig en daar moest volgens de Amsterdammer verandering in komen. Zo geschiedde! In 1982 ging Cruijff in zee met de Italiaanse ontwerper Emidio Lazzarini om voetbalschoenen te lanceren. Het resultaat was een populaire voetbalschoen, waarop velen voetballers in de jaren ’80 en ’90 hun wedstrijden speelden. Ook sterren als Dennis Bergkamp, Marco van Basten en Gerald Vanenburg droegen de voetbalschoenen van Cruyff Classics. Dat het merk aan populariteit won, bewees het feit dat het Olympische team in 1988 gekleed werd door het merk van Johan Cruijff. Inmiddels is het merk een waar lifestyle merk, zonder de roots van Nederlands beste voetballer ooit uit het oog te verliezen. Het assortiment van Cruyff bevat niet alleen trainingspakken en trainingsjacks, maar ook retro voetbalshirts, geïnspireerd op de Ajax, FC Barcelona en Nederlands Elftal voetbalshirts waarin Johan Cruijff gespeeld heeft. De retro voetbalshirts en jacks uit deze periode zijn een ode aan de roemrijke carrière van de voormalig nummer 14.

Ferran trainingspak

De Cruyff trainingspakken daarentegen zijn juist de verpersoonlijking van de speelstijl van de aanvaller. De verschillende pakken en jacks uit het assortiment hebben namelijk een luxueuze, elegante uitstraling met ieder zijn eigen doel, waarbij natuurlijk ook nog een sterk staaltje vakmanschap het uitgangspunt is. Alle pakken bestaan uit een Cruyff trainingsjack met hoodie en een strakke broek. Het Ferran trainingsjack en trainingspak is het meest klassieke, maar niet minder modieuze, pak uit het assortiment van Cruyff. Dit pak is gemaakt van een combinatie van katoen en polyester en in deze pakken zijn de kleuren van de voetbalclubs waar Cruyff gespeeld heeft terug. Het nieuwste pak bevat bijvoorbeeld een subtiele, rode lijn, verwijzend naar de kleuren van het Ajax voetbalshirt. Een ander opvallend kenmerk van de Ferran trainingspakken is het retro logo van Cruyff op de borst. Dit betreft het logo met de leeuw en daaronder het woordmerk. Verder zijn de jacks van dit pak uitgerust met een hoodie en wordt het pak compleet gemaakt door een stoere en strakke joggingsbroek in dezelfde kleurencombinatie als het vest.

Gaspar trainingspak

Wil je een nog elegantere look, dan is het Cruyff Gaspar trainingspak het perfecte trainingspak voor jou! Het meest recente trainingspak is zwart met gouden details en op deze pakken is de handtekening van Johan Cruyff gebruikt als logo. De Gaspar pakken zijn ook nog eens gemaakt van een ander materiaal. Dit betreft namelijk een combinatie van polyester en elasthaan, welke het perfect maakt om dit trainingspak na een sportieve inspanning te dragen. Het retro logo van Cruyff ontbreekt overigens niet op dit pak. De rits bevat een gouden hanger, waarin het gouden logo prijkt. Dit pak heeft een iets strakkere fit dan het Ferran trainingspak van het modieuze sportmerk.

Jacobo trainingspak

Het laatste Cruyff trainingspak is het Jacobo trainingspak. Dit is eigenlijk wel het meest technische trainingspak van Cruijff Classics en is dan ook in meerdere kleurencombinaties beschikbaar. De Jacobo pakken hebben een ultra sportieve look met een kleine retro touch. Dit komt met name door de chevron die over de mouwen en het midden van het jack verwerkt is. De snelle look van dit pak wordt bevestigd door het Cruyff flash logo op de linkerborst. De Jacobo trainingspakken zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als het Gaspar trainingspak en valt dus ook weer getailleerd om het lichaam.

Vrijwel maandelijks wordt het aanbod Cruyff trainingspakken en trainingsjacks geüpdatet met weer een stijlvol, classy en elegant trainingspak, die je altijd bij ons kunt bestellen! Check hieronder nog een paar vette afbeeldingen van de verschillende trainingspakken van het de beste voetballer die we ooit in Nederland gekend hebben!

Share this post