Nederlands Elftal trainingsjack 2020-2021

Nederlands Elftal trainingsjack 2020-2021

De KNVB en Nike hebben nu ook het nieuwe trainingsjack van Oranje uitgebracht. Dit is het officiële Nederlands Elftal trainingsjack dat de komende twee jaar gedragen wordt door het keurkorps van Ronald Koeman. Het Nederlands Elftal trainingsjack staat ook wel bekend als anthem jack. Anthem is namelijk een verwijzing naar het volkslied en in het geval van Oranje is dat natuurlijk het Wilhelmus. We hebben het hier dan ook over de trainingsjacks die door de spelers wordt gedragen tijdens het meezingen met het Wilhelmus. Dit is dus ook het jack dat de spelers dragen wanneer zij het veld betreden. Dit trainingsjack wordt vlak voor de wedstrijden uitgedaan, zodat de wedstrijden kunnen beginnen. Het nieuwe jack wordt door Nederland gedragen voor de EK 2021 wedstrijden en de andere interlands in de periode 2020-2021, zoals de Nations League wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden voor het WK van 2022. Dit trainingsjack gaat twee seizoenen mee. Pas in maart 2022 wordt er weer een nieuwe collectie van het Nederlands Elftal door Nike uitgebracht.

Nederlands Elftal draagt zowel zwart als oranje trainingsjack in 2020-2021

Nike is sinds 1996 kledingsponsor van het Nederlands Elftal en produceert en ontwerpt dus de Nederlands Elftal trainingsjacks. Ieder seizoen heeft Oranje twee verschillende jacks. Het ene jack wordt gedragen voordat de thuiswedstrijden beginnen en het andere trainingsjack wordt gedragen voordat de uitwedstrijden beginnen. De kleuren van deze jacks corresponderen dan ook vaak met de kleur van het nieuwe tenue. Ook dit jaar is dat geen uitzondering. Beide trainingsjacks hebben wel dezelfde look en feel & hetzelfde template. Dit jaar zijn alle trainingsjacks van Nike gebaseerd op het nieuwe Strike template van het Amerikaanse sportmerk. Kenmerkend aan dit template is een speciaal vlak op het midden van de trainingsjacks. Dit vlak bevat zowel op het oranje Nederlands Elftal trainingsjack als op het zwarte Nederlands Elftal trainingsjack een all-over print. Deze print is geïnspireerd door de all-over print op het Nederlands Elftal EK 2021 voetbalshirt. Op het thuisshirt vormen de verschillende lijnen de kop van de Hollandse leeuw. Ook op de jacks zijn de geometrische vormen een verwijzing naar de leeuw uit het logo van de voetbalbond. Een ander kenmerk van de nieuwe trainingsjacks van Oranje is de hoge hals. Nike rust haar trainingsjacks als sinds 1998 uit met een vrij hoge hals. Dit deed het sportmerk voor het eerst bij de trainingsjacks die het Braziliaanse voetbalelftal droeg in 1998. Sindsdien hebben de voetbaljacks van Nike deze look. De mouwen van het Nederlands Elftal jack zijn raglanmouwen en dit betekent dat de mouwen met name strak om de armen en schouders en vallen & het jack dus getailleerd om het lichaam valt. Ook de band aan de onderkant van het Nederlands Elftal EK 2020 trainingsjack zorgt voor dit effect. Het Nederlands Elftal trainingsjack is ook dit seizoen weer voorzien van twee zakken. Uiteraard mogen de logo’s van Nike en de KNVB niet ontbreken op de Nederlands Elftal jacks. Op het oranje jack staat de swoosh van Nike in het zwart op de rechterborst en op het zwarte Nederlands Elftal trainingsjack staat het Nike logo in het oranje. Dezelfde kleuren worden gebruikt voor het KNVB logo, welke verwerkt is in een klassiek schild op de borst. De trainingsjacks bestaan voor 100% uit polyester.

Technologieën Nederlands Elftal trainingsjacks van Nike

Tot zover het design van de nieuwe Nederlands Elftal Nike trainingsjacks voor de periode 2020-2021. Buiten dat Nike deze jacks voor zowel kinderen als voor volwassenen heeft uitgebracht, is er ook nog een zogenaamde authentic versie. Deze versie van het trainingsjack wordt ook wel het Strike trainingsjack genoemd. Dit jack ziet er hetzelfde uit als de andere jacks, maar zijn ook de jacks die ook daadwerkelijk door de spelers van Oranje gedragen worden. Deze jacks zijn door het sportmerk uitgerust met de zogenaamde VaporKnit technologie. Deze unieke technologie technologie zorgt voor een licht gevoel, is ventilerend en blijft minder plakken. Hierdoor is het een ideaal trainingsjack om ook in te sporten. Het nadeel is echter dat dit jack wel wat duurder is dan de zogenaamde ”replica” jacks. Het woord replica betekent overigens niet dat deze nep zijn. Het is en blijft een officieel product van Nike! Meer weten over de prijzen van de jacks? Lees hieronder vooral verder!

Nederlands Elftal Nike trainingsjack bestellen

De nieuwe Nederlands Elftal trainingsjacks van Nike kun je vanaf mei 2020 bestellen. Voor kinderen kun je deze trainingsjacks kopen in de volgende kindermaten: 122, 134, 146, 158 en 170. Dit betekent dat het trainingsjack voor de volgende leeftijden beschikbaar is: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 en 15 jaar. Voor kinderen is het trainingsjack € 69,95. Voor volwassenen is het trainingsjack beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Hiervan is de prijs van € 84,95. Zoals we al aangaven is het Strike trainingsjack wat duurder en ook alleen voor volwassenen beschikbaar. Dit jack heeft een prijs van € 119,95!

Bestel je Nederlands Elftal trainingsjack altijd in onze SHOP!

Nederlands Elftal trainingsjack 2020-2021

Share this post