Italiaanse voetbalbond en Puma lanceert ziek Italië 1987 retro trainingsjack

Italië retro trainingsjack PUMA

Italiaanse voetbalbond en Puma lanceert ziek Italië 1987 retro trainingsjack

In november lanceerden Puma en de Italiaanse voetbalbond (de FIGC) al de officiële Euro 2021 collectie voor het Italiaanse elftal. Deze collectie bevat onder andere het Italië EK 2020 voetbalshirt en trainingspak, welke gedragen worden tijdens het EK en (rondom de) andere wedstrijden in de periode 2020-2021. Nu heeft Puma ook een speciale casual collectie van het Italiaanse elftal uitgebracht. De kleding uit deze zogenaamde MSC Iconic collectie wordt niet door de spelers van het Italiaanse voetbalelftal gedragen, maar is met name een verwijzing naar de heritage van het Duitse sportmerk. Laat die heritage met de klassieke uitstraling van La Squadra Azzurra nu een heerlijke combinatie zijn! Check alles over dit nieuwe Italië retro trainingsjack…

PUMA heeft voor haar de ‘’key clubs’’ en landen, waarvan het kledingsponsor is een zogenaamde MSC Iconic collectie gelanceerd, dus ook voor clubs als Manchester City, Valencia, Borussia Dortmund en AC Milan, maar ook voor het Italiaanse voetbalelftal. Het trainingsjack en trainingspak uit deze collectie hebben een heerlijke heritage uitstraling. De MSC trainingsjacks werden door Puma mid jaren ’80 voor het eerst geproduceerd en waren rond 1987 met name populair in de dance clubs in de Verenigde Staten, waar hiphop de dienst uitmaakte. Na meer dan dertig jaar is het Puma MSC Iconic jack terug! Dat juichen we natuurlijk toe. Niet alleen wijn of muziek wordt beter met de jaren, ook kleding! Heritage is hot, zo zal Puma gedacht hebben. Combineer je dit met kleuren van Italië, dan kan dat alleen nog maar beter. Dat is ook het geval. Het Puma MSC Iconic trainingsjack is in drie verschillende kleurencombinaties beschikbaar, namelijk in het groen/navy/bordeaux, het donkergrijs/grijs/wit en het blauw/navy/wit. De jacks worden met name gekenmerkt door de v-band over de borst. Boven deze chevron heeft het jack een andere kleur dan de onderkant van de Italië trainingsjacks en verder bevatten de jacks een diagonale band over de mouwen. Een ander kenmerk van deze heerlijke Italië retro trainingsjacks is de hoge hals. Puma gebruikt op de jacks bovendien niet haar sportswear logo, maar het zogenaamde Archive No 1 logo. Dit logo bestaat uit de iconische poema en het woordmerk van het Duitse sportmerk. De linkerborst van de jacks is voorzien van het logo van de voetbalbond van Italië, de Federazione Italiana Giuoco Calcio. De vier trotse sterren boven het embleem van de bond verwijst natuurlijk naar de gewonnen WK’s van La Squadra Azzurra in 1934, 1938, 1982 en 2006. De Iconic MSC jacks bevatten bovendien twee zakken.

Wil je helemaal in heritage stijl voor de dag komen, dan kun je dit jack ook nog combineren met de bijpassende trainingsbroek. Deze bijbehorende trainingsbroeken hebben dezelfde kleurencombinatie als de jacks en hebben een iconische jaren ’80 fit. Dit betekent dat de broeken wat wijder vallen. Wel zijn de broeken aan de onderkant uitgerust met cuffs, zodat de broek goed aansluit op je enkels. Wees wel snel, Puma heeft de jacks namelijk in een limited editie gelanceerd. Voor volwassenen hebben de jacks een prijs van € 80,- en voor kinderen zijn de jacks € 64,95.

Uiteraard kun je de jacks en pakken vinden in het overzicht van onze Italië trainingsjacks!

Italië retro trainingsjack Puma

Share this post